dissabte, 12 d’abril del 2008

Guillem Agulló, la lluita continua!


He arribat un dia tard en posar la notícia al blog, però ahir va està molt mogut degut a la Concentració que varem realitzar a Reus en memòria d'en Guillem Agulló.

Aquí us deixo la notícia de Pobleviu.cat

Avui es compleixen 15 anys de l'assassinat de Guillem Agulló, militant de l'Assemblea de Maulets de L'Horta que fou assassinat a Montanejos (L'Alt Millars) per neonazis espanyolistes. Cal recordar, que la persona condemnada pel seu assassinat, Pedro Cuevas, només va complir quatre anys de condemna i que es presentà a les darreres eleccions municipals de Xiva (la Foia de Bunyol) amb el partit d'extrema-dreta Alianza Nacional. En aquests quinze anys, s'han comptabilitzat unes 600 agressions de l'extrema-dreta al País Valencià: agressions físiques, atacs a casals culturals, a seus sindicals, de partits polítics... totes amb la complicitat de l'aparell judicial espanyol i dels partits majoritaris, PSOE i PP. Per aquest motiu, avui s'han organitzat desenes d'actes en record a Guillem i contra la impunitat feixista al País Valencià. A les nostres comarques, hi ha prevista una concentració avui a les 8 del vespre a la Plaça del Mercadal de Reus organitzada per Maulets.

A 2/4 de 6 de la tarda a Burjassot (L'Horta) es realitzarà l'acte principal en record a Guillem. Una manifestació que recorrerà els carrers principals de la població on va néixer i acabarà a la Casa de la Cultura on hi haurà una actuació del cantautor xativí Feliu Ventura. A la nit es farà un concert amb l'actuació dels grups valencians 121db, La Gossa Sorda i Obrint Pas. D'aquesta forma, Maulets, vol retre-li homenatge i denunciar la impunitat amb la que compte l'extrema-dreta al País Valencià.

Avui a les 8 del vespre, a la Plaça del Mercadal de Reus, l'Assemblea de Maulets del Baix Camp ha organitzat una concentració de record i homenatge a Guillem Agulló que consistirà amb la lectura del manifest editat per l'organització a nivell nacional i una encesa d'espelmes.

A la xarxa també s'ha endegat una iniciativa per recordar-lo. Es tracta que totes les persones que tinguin bloc escriguin un text de record a Guillem titulant-lo "15 anys sense Guillem Agulló" i incloguin la imatge que podeu veure acompanyant aquest text.


Doncs res, dir que moltes gràcies a tothom que va venir a la concentració, que la valorem molt positivament i com a tot un èxit. Gairebé unes 130 persones estàvem allà. Gràcies a tots i a totes, Guillem Agulló, ni oblid ni perdó!
Eus aquí el cartell que vaig fer per la concentració. He rebut forces crítiques i la majoria bones, i mal que mal, els que estaven penjats la gent se'ls mirava. Bona difusió!


I aquí algunes de les imatges de la concentració extretes del Bloc d'un de Reus.



Salut i força!