dilluns, 30 de juny del 2008

Qui ho condemna?

Després de veure aquesta notícia per part de la CUP Reus:

Des de la CUP de Reus denunciem l'impunitat en que es van tornar a cremar les Senyeres que onejaven d'un dels fanals de la Plç.Prim, en motiu de les Festes Majors de St.Pere, durant les celebracions que es van viure a la Ciutat després de la victòria de l'equip de la "Federación Española de Fútbol" en la competició de l'Eurocopa.

Aquest no és un fet nou, doncs ara fa un any també es van cremar impunement les mateixes Senyeres durant les celebracions per la victòria de l'equip de futbol "Real Madrid".

Entenem com a inadmisible que aquests fets, si és que s'arriben a identificar i detenir als autors, acabin amb un mer expedient administratiu pel fet de deteriorar material propietat del Consistori quan veiem amb ràbia com el company de Terrassa, Francesc Argemí "Franki", pateix condemna de presó sota la sentència (sense proves concluents) d'"ultratge a la bandera espanyola".

Des de la CUP de Reus exigim al Consistori que prenguin les mesures adients davant d'aquests fets.

CUP-Reus

30 de juny del 2008.

Estat de la Plç.Prim i del fanal avui a les 8 del matí:




Només se m'acud respondre això:


Qui ho condemna?

L’any passat, en dates similars, es va complir la victòria del Real Madrid i la posterior celebració per part de l’afició. Recordem, però, que els fets no van acabar aquí, a Reus hi havia Festa Major i estava decorat amb banderes: la de la rosa de Reus i la senyera com a imatge de la nostra nació. Durant el festeig aquestes últimes foren arrencades i com a trofeu, cremades davant de tota la multitud. Uns fets que mostren incultura a més de poca maduresa intel·lectual.


No contents amb aquests fets, amb la celebració del triomf de la selecció espanyola a l’eurocopa, hi ha una reiteració d’aquests actes tant deplorables i lamentosos. Una nova crema de símbols on s’avergonyeix la nostra nació. Com poden aquests fets quedar impunes? Com se poden festejar els resultats amb banderes anticonstitucionals franquistes? Quina relació pot tenir aquesta gent amb tant d’odi vers la nostra societat?


No espero cap resposta per part dels qui van ser presents a l’acte. Dubto molt de la seva capacitat de debatre quan únicament demostren saber fer l’animal i actuar sense coneixement. Davant d’actes similars, hom els compara amb el cas d’en Franki, a qui s’acusa sense proves de cremar una bandera espanyola i se li imposen 2 anys i 8 mesos, i queda perplex.


Comparant els casos es pot veure les desigualtats socials i polítiques que hem de suportar. No és únicament que no ens volen, sinó que a més ens rebutgen i insulten, i com no, nosaltres no actuem. Així no canviarà res. Catalunya desperta!

dissabte, 28 de juny del 2008

Losantos magicomplegines!

Cada cop que sento parlar d'ell ja m'exalto, sempre espero què ha pogut fer més que em pugui fer riure. Sincerament és el còmic més divertit que conec. No para de fer el pallasso allà a on va, no se com a la gent li pot caure tant malament, actua a la cadena de l'humor. Si si, parlo del magnífic Losantos.

Després de la gran crítica en front a l'alcalde de Madrid, a en Gallardón, i de la posterior multa de 36.000 €, ara li ha tocat a en Puigcercós i a Urkullu. Dies abans encara de que Espanya passes a la final de l'eurocopa, els hi van preguntar qui volien que guanyés i ambdós van dir que no jugava la seva sel·lecció i que per tant volien que guanyés Russia o Turquia respectivament. La resposta d'en Losantos és clara i riquissimament argumentativa, amb un llenguatge culte i una perfecció en la forma, que dona que pensar que és un gran mestre en la paraula.

Aquí teniu el mp3 on s'escolta les seves grans paraules.

La part divertida és quan parla sobre manipulació i sobre menjar el coco als nens. Simplement una nova mostra de destresa per part d'aquest locutor.

Migració de mantes daurades

No se si realment es diuen mantes en català, però les imatges són força espectaculars, la naturalesa és preciosa.




dijous, 26 de juny del 2008

Concert Barricada a Reus - Barraques '08

Un concert destacable, tot i no ser tant llarg com el de l'any passat a Constantí, però més de dues hores de concert pocs grups les fan. De cançons destacades n'hi va haver unes quantes, com la de Sean Bienvenidos, la d'Okupación, No hay tregua, En blanco y negro...

Ja hi ha alguns vídeos al Youtube: Vídeo 1, Vídeo 2, Vídeo 3, gràcies a Dimoniet1960 i Vídeo 4.

Per part meva vaig gaudir molt, sempre són molt directes els seus concerts, i és que després de 26 anys de carrera poca gent els hi pot fer ombra.

També el Diari de Tarragona ha publicat una notícia amb una mini crònica aquí.

Jo per part meva vaig poder entrar amb ells i poder parlar-lis. També, com a bon grupie vaig demanar-li un autògraf, una pua per la meva col·lecció i una baqueta, que ja en tinc sis.

Aquí les fotografies.



Als que heu anat a algun concert seu ja sabeu com són, i els que no us recomano anar-hi, us agradi o no la seva música, un concert d'aquestes característiques amb un grup d'aquestes qualitats s'ha de veure.

Grans Barricada!

dilluns, 23 de juny del 2008

Els catalans insolidaris? Mentida!

Desigualtats econòmiques i socials amb el tractament de l'Estat Espanyol. Prou demagògia barata. Són ells els que ens roben.

No ens donar l'autodeterminació, però no afronten la nostra desigualtat i ens discriminen a més no poder.

Per això:

VULL: Que el meu I.P.C., ( l'últim del 4,10% ) sigui el de la mitjana|mitja de tot Espanya, és a dir, el 3,80%. Cada any és superior a Catalunya i m'allunya de la resta dels espanyols.

VULL: Que un habitatge a Barcelona, valgui el mateix que una altra en qualsevol punt d'Extremadura. El cost d'una a Barcelona em permetria comprar-ne tres a Extremadura, viure en una i llogar les altres dos i així aconseguiria incrementar els meus ingressos.

VULL: Que l'aigua, que jo pago a 18,00 EUR m3, valgui igual que la d'una urbanització pròxima a València, que costa 0,20 EUR m3.

VULL: Que el bitllet ordinari del Bus de Saragossa amb un cost de 0,75 EUR, sigui el que em costa, que ara pagament 1,15 EUR per desplaçament urbà.

VULL: Que l'Impost de Transmissions Patrimonials del País Basc, que ara està exempt, sigui igual per als meus fills quan heretin (si és que ho aconsegueixen), ja que a Catalunya s'aplica una escala semblant a la del I.R .P.F.

VULL: Que l'ITV, que a Melilla costa 19,00 EUR, sigui la que jo pagui aquí en comptes dels 44,65 EUR que jo desemborso.

VULL: Que de les sis sortides per carretera que té per exemple la ciutat de Madrid, siguin de pagament almenys cinc, com ocorre a Barcelona.

VULL: Que quan els meus fills comencin el curs tinguin els llibres de text gratis com en Extremadura i no gastar-me entre 200 i 300 euros com aquí
i ara.

VULL: Que la xarxa d'autopistes que travessa Andalusia, Extremadura, Múrcia, Castella-la Manxa i Castella i Lleó sigui totalment de pagament i tan cara com la que cobreix Catalunya, i no gratuïta com ara malgrat que la densitat del seu tràfic|trànsit és 1/5 part de les nostres autopistes.

VULL: Implants dentals GRATUÏTS com en Extremadura.

VULL: Per si canvio d'opinió algun dia, canvi de sexe GRATUÏT com en Extremadura.

VULL: Que quan vagi a comprar un ordinador als meus fills, tingui una subvenció igual que a Andalusia, País Basc, Cantàbria, Astúries etc.…

Aquestes són algunes de les desigualtats que ens marquen. Prou demagògia barata, estem farts de no poder decidir per pròpia mà. Volem aconseguir la llibertat per poder tenir capacitat d'autofinançament i de no haver de donar comptes a cap estat furtador dels nostres diners.

Ja en tenim prou!

diumenge, 22 de juny del 2008

Dies de festa major, i Barraques!

Aquests dies, des del 20 de juny, hi ha festa major a Reus, i durant quatre dies Barraques '08! Estarem per allà en una Barraca i gaudint dels concerts, aquí us deixo el planing.

Divendres:

Pegatina: rumba , música de rebetlla Fundación Toni Manero: Barreja de gèneres i ritmes de gran qualitat

Dissabte:

Pepet i Marieta: convinació entre música i teatre amb el pretex de la musica Popular Ska Reggae Ensemble: Versions dels grans clàssics de l’ska (Calipso, Kortatu Madness…)

Diumenge:

Laments of Silence : Reusencs metal- guanadors 2 Premi Reus Barricada: 25 anys d’escenaris, rock de Pamplona.

Dilluns:

Gertrudis: Rumba i mestissatge garriguenc The Pinker Tones: Duet musical de Bcn mister Fúria i el Professor Manso juguem amb les seves psicodèlies, nº 1 al japó i eeuu. Frank O’lee Sons – la formació de l’Espluga ens acompanyarà fins a l'Esmorzar durant la revetlla de Sant Joan amb les seves versions des dels Pets fins a Fito i los Filipaldis.

I aquí teniu el cartell d'enguany, no l'ha fet cap "Custo" com el de la Festa Major, ni ha costat 6.000 euros però no està malament dintre de tot.

dijous, 19 de juny del 2008

Arriba la Terribas!

He trobat aquests dos còmics, de tots els que té Aleix Saló en el seu blog, força graciosos, a veure què us semblen a vosaltres:


dimarts, 17 de juny del 2008

Enguany ens quedem sense Ruta del Masclet!

Doncs sí, sembla que les poques bones que té Reus ens les treuen. Ja començava a ser una fet típic de la festa, ja sigui de Misericòrdia o de Sant Pere, però era bonic com veure aquell dia molta gent recorrent els carrers de la ciutat amb el seu got i gaudint d'una bona beguda de la pròpia ciutat. Als pobles del voltant començava a fer-se ressò i ja passava a ser un acte més de la festa.

Al final ens la treuen. Serà difícil no veure la bota recorrent els carrers amb tota la joventut al darrera gaudint de la festa... Serà difícil recordar la festa sense les mans alçades en busca d'unes gotes de beguda...


Doncs aquí hi ha la notícia del Punt que ho reafirma...

La cercavila no oferirà Masclet, sinó que es vendrà als bars

La tradicional cercavila del Masclet experimentarà canvis importants en aquesta edició. La beguda no se servirà gratuïtament amb un carro com es feia fins ara, sinó que s'oferirà als establiments col·laboradors de la festa per 1,5 euros. I el carro se substituirà per un seguici amb el bou, el drac, els gegants Vitxets, el ball de cercolets, el lleó i l'acompanyament musical de l'Aula de Sons. «En les últimes edicions hem vist com hem anat perdent el públic adult per un de més jove que només buscava la borratxera gratuïta, i això crec que desvirtuava la festa», afirma David Rodríguez, un dels organitzadors. Rodríguez espera «que la gent entengui aquests canvis per guanyar qualitat».


Tant que m'agradaven a mi els gots petits i negres de la ruta...

dilluns, 16 de juny del 2008

Patch Adams

Acostumat últimament a veure el Dr. House, avui m'he topat amb una nova manera de exercir l'ofici de metge. Ja veia clar i eficient la forma que tenia de separar-se sentimentalment dels pacients per distanciar les possibles afeccions que podria patir el metge. Ho trobava correcte tot i admirable el seu comportament, tot i que odiós i repel·lent, ja que no m'agradaria tenir-lo com a metge, però bé, la sèrie és tot un èxit.

Com anava dient, avui he vist una gran pel·lícula. Poques m'agraden des d'un principi doncs fins al final d'elles i al cap de pensar-hi no veig si realment són bones (per mi) o no, però aquesta l'he trobat especialment bona. Apart de tota la part alliçonadora moralment, l'actor, Robin Williams, el trobo perfecte per aquest paper, tot i que potser una mica massa gran, però potser, al ser fets reals, ja havia de ser així.

L'argument del film és el relat d'uns fets reals, que van molt bé per a conèixer la persona de qui parlen, Patch Adams, un jove que, després d'intentar suïcidar-se, es refugia en un centre psicològic. Allí troba un pacient que resulta ser un multimilionari que li aconsegueix fer obrir els ulls amb un simple joc moral, on li ensenya la mà i li pregunta quants dits hi veu, on tothom respon quarte i ell els veu a tots com a tontos, doncs la gràcia no és centrar-se en el problema, és veure-hi més enllà i quan desenfoques amb la mirava podràs veure com realment hi ha vuit dits. A partir d'aquí comença la seva experiència contactant amb els pacients, parlant i escoltant-los, doncs troba una manera d'aprendre gràcies a ells.

Surt de l'hospital psiquiàtric per decisió pròpia i marxa a estudiar medicina, ja que vol apropar-se i millorar la vida de la gent. La història continua amb l'amor a una jove estudiant a qui aconsegueix canviar-li la vida fins que succeeix un fet pel qual la noia mor i ell intenta marxar d'aquest món, però al final se'n dona compta de que hauria de seguir el projecte que ha iniciat amb els seus companys, un hospital públic i gratuït on es tracti a tothom per igual, sense jerarquia, on tothom ajudi a tothom a fer-los feliços, on visquin rient i contents.
El final és molt alliçonador, però poc apropiat per explicar-ho, millor veure la pel·lícula.

La gràcia es troba quan veus que els fets són reals, i que Patch Adams és l'inventor de la famosa risoteràpia, que es tracta d'usar el riure i la felicitat com a mètode terapèutic. Gràcies a ell s'ha introduït en el món de la medicina i s'usa com a una teràpia més. Ha creat l'Institut Gesundheit!, un centre iniciat des de zero, sense diners ni gent, ha aconseguir que molts metges, més de mil, s'hagin interessat a deixar-ho tot per a fer ús de les seves pràctiques i mètodes de risoteràpia. Veure com s'aixeca quelcom d'aquesta manera, amb tanta força i energia té que ser admirable.

Nom: Patch Adams
Director: Tom Shadyac
Any: 1998
Actors: Robin Williams
Temàtica: Drama

Mireu la pel·lícula i ja direu què us sembla.


diumenge, 15 de juny del 2008

Concert Extremoduro a Reus!

Ahir concert fantàstic d'Extremoduro a Reus! Al Pavelló Olímpic a les 22:00h.

Va començar a les 20:10h quan van obrir portes. Nosaltres estàvem davant de tot ja que ens vam poder colar gràcies a uns que havien estat fent cua des de les 17h de la tarda... Així que obrem anem fins a la primera fila i ens quedem allà veient com anava arribant la gent. Abans d'entrar, però, vam anar a comprar un parell d'entrepans i una ampolla d'aigua per si a dintre en tinguéssim ganes. Com a curiositat a l'entrada no et deixen entrar taps de botelles. Aigua sí, amb ampolles petites, però sense tap, suposo per por a que no la tiris, però a dintre del pavelló les venien amb tap...
Arribem a dintre i ja comença a fer calor, i si no es per tota la gent que hi havia (5.000) era perquè tothom fumava com un addicte. Ja a dintre tornem a comprar dues botelles més d'aigua per si de cas i les deixem a la bossa. Esperem i es fa pesat, però a les 21:15h comença a toca un jove i novell grup que es deia Memoria de Pez. No ho fan malament i és per entretenir, tot i això recalcar que deuen tenir molt bons padrins per poder estar a la gira junt amb Extremoduro, al menys a Catalunya. El grup no ho fa malament però no és res de l'altre món. Al finalitzar demano com un possès una pua, a veure si me la podien donar però ningú em sentia, fins que al final el cantant es gira i em diu després, i jo pensant si segur... Però al cap d'una estona ve i en tira 5 o 6, de les quals dues van davant de la balla i jo cridant al segurata, que amb cara inexpressiva em mirava com si no fes cap moviment, fins que em va veure els senyals que feia per ensenyar-li la pua que havia caigut al terra i al final me la va donar. Sí! Era la pua d'Extremoduro, i tot i que ja me'n van enviar dues fa temps, aquesta era blava i no la tenia!


Després fan una mitja part d'uns 20 min. on aprofitem per a sopar el que havíem comprat abans. Ja començava i ja estava ple de segurates amb cara de pocs amics per intimidar, però tot i això bona gent. Comença el concert i son més de dues hores de festa sense parar, cançons antigues i modernes, que no havia sentit mai i que me les sabia. Impressionant, quin concert! Els guàrdies repartint gratuïtament aigua, això sí, sense tap, però bé, és d'agrair. Molta gent anava passadíssima de merda, però bé, estan a tot arreu. Extremo, no paraven, cançons i cançons seguides i directíssimes. Això sí, amb una pausa de 15 min. o així per a fer-se la seva ralleta per aguantar una hora més, a la meitat del concert. També van cantar una de les noves cançons, el vídeo de la qual ja està penjat al Youtube. L'escenari era potser de menys nivell que el de Fito y los Fitipaldis, ja que no tenien pantalles ni gent gravant el concert, fet que em va sorprendre, però igualment així un nivell impressionant. Al final van llençar la baqueta, que no vaig poder aconseguir, i d'altres pues que en vam poder agafar dues més, que també eren seves, però ja no estaven gravades, una era negra i l'altre lila, llàstima perquè la meva novia també en volia una i no la vam poder aconseguir.
L'entrada em va sortir gratuïta ja que era una invitació i vaig poder veure un concert que em costarà molt d'oblidar. A més de tenir la pua i l'experiència de veure un grup com Extremoduro en directe.
PD: Vaig fer alguna fotografia amb el mòbil, però la qualitat deixa molt que desitjar i no es veu casi res. Quan trobi fotografies bones ja les posaré, com si pengen vídeos al Youtube.


divendres, 13 de juny del 2008

Gasolina gratis!!!

Aquests dies de crisi constant, de vagues interminables, i de cotxes en reserva, havíem de trobar la manera d'aconseguir gasolina gratuïtament no?
Si encara no sabeu la manera mireu aquest vídeo i apreneu! És força divertit.



I ja que estem amb el tema de la gasolina, aprofitaré per posar aquesta web que vaig trobar i la veig molt interessant. Té una actualització diària i mostra el preu de les gasolineres de tota la península, tan sols cal que posis la gasolina que vols i la ciutat d'on la vols trobar i et mostra una llista sobre totes les gasolineres ordenades de més barates a més cares.
Espero que us serveixi!

Pautes correctores de Selectivitat, criteris de correcció 2008.

Doncs res, porto uns dies sense actualitzar ja que estava d'exàmens de selectivitat... buf!
Però bé, ja s'han acabat, per fi!

Set exàmens, tres dies. Ha estat dur i pesat, però ara toca festa!

Per a qui vulgui veure com li han anat, aquí li deixo les pautes correctores de les assignatures:

Llengua Catalana

Llengua Castellana
Llengua Anglesa
Història
Filosofia
Matemàtiques
Matemàtiques aplicades a les...
Dibuix Artístic
Biologia
Geografia
Física
Llatí

I bé, les que falten estan aquí: enllaç

Els criteris de correcció que no hi ha darrera dels enllaços es que encara no estan disponibles, però tots son del 2008.

Espero que us hagi anat bé!