diumenge, 9 de març del 2008

BANKSY

Un artista desconegut

Suposo que tothom dau conèixer aquest artista antisistema que ha recorregut varies ciutats deixant la seva empremta en elles. Va començar com a graffiter-ho fins que van estar a punt de pillar-lo, però com que va veure que era molt "lent" pintar com pintava va decidir canviar de tècnica i es va dedicar a l'art de les plantilles deixant precioses marques a les parets.

Avui en dia, s'han venut a 300.000 $ un mur d'una casa on hi havia una obra seva pintada per l'eBay. Un desconegut va veure com llençava un tros de pizza i el va subastar a l'eBay també, i en va obtindre 103€ que ja és molt! Molta gent ha demanat obres seves i tot i això, ningú sap qui és a part dels seu grup d'amics. Un enigma de personatge molt popular i molt bo. Les seves obres són curioses, iròniques i divertides. Un espectacle de veure-les, n'he pogut veure una en directe a Barcelona i et quedes força estona mirant-ho parat. Estan protegides per l'ajuntament de cada ciutat i els que netegen les parets fan un curset per diferenciar-les de les altres pintades "corrents".

Un conegut empresari li va demanar una obra seva en un quadre donant-li la quantitat que demanés, el resultat va ser poques setmanes més tard tenir una pintada a un mur de la seva empresa totalment gratuïta. (Imatge de la dreta)

A la seva web trobareu moltes de les seves obres en fotografies. No té desperdici.

Enllaç: http://www.banksy.co.uk/