dilluns, 3 de març del 2008

Fast Food Nation

Fast Food Nation

Avui he vist aquesta interessant pel·lícula. A priori sembla un documental o un reportatge, i és que ho és, però englovat en la idea de no fer-ho així i posant-li un rerafonts de les vides d'unes persones. M'explicaré, l'argument de la pel·lícula està inspirada en el llibre d'Eric Schlosser, que va ser un best seller a EE.UU. que parla de Don Henderson, un ejecutiu d'una important empresa de menjar ràpidque té un problema: la carn de les hamburgueses està contaminada per fems de vaca, i ell te que descobrir perquè. La resposta és molt repugnant, però gràcies a això entra en el món de la carn del menjar ràpid. Entre d'altres actors, n'hi havien de tant coneguts com Avril Lavigne o Bruce Willis.

De l'argument sorgeixen històries paral·leles amb uns sudamericans que es dirigeixen als Estats Units per a poder trobar feina i viure dignement. Es troben, però, en una feina difícil i poc apetitosa en les fàbriques i escortxadors de vaques per extreure'n la carn pel menjar ràpid. Al llarg de la història es veu com en ves de treure carn el que aprofiten és el greix per fer-ne menjar ràpid i que la carn es separa per fer filets i bistecs. A més la fàbrica té molts problemes pel personal ja que molts perden cames i braços a causa de les màquines escorxadores.

Per altra banda, hi ha quatre joves que treballen en una filial de l'empresa que al final es converteixen en joves idealistes que lluiten per alliberar els animals que van dirigits a morir per ser convertits en menjar ràpid.

És una realitat brutal, i que s'ha de mirar concienciat ja que hi ha imatges fortes, però que s'han de veure. S'han de veure per compendre la realitat i conciencians. Amb això no pretinc dir que ens convertim tots en vegetarians, no, el que dic és conscienciar per no abusar del consum de carn i no comprar-la per llençar-la, que també hi ha alternatives. La carn és bona, es clar, però de qualitat. Està provat que si les vaques i porcs estan ben alimentats i viuen amb més llibertat i més comoditat (camps, pastar, poder tenir espai...) la carn que elaboren és més bona. Reflexionemi.