dissabte, 19 d’abril del 2008

Condemnat el fill de Montilla per malmetre dues cabines


A LES CELEBRACIONS DEL BARÇA
Condemnat el fill de Montilla per malmetre dues cabines

Una de les cabines afectades per les celebracions del títol del Barça

Arnau Montilla, un dels cinc fills del president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha estat condemnat a pagar una indemnització de 269,53 euros i a una multa de 30 euros per trencar el vidre d'una cabina i l'auricular del telèfon d'una segona cabina, segons informa 20 minutos. Els fets van tenir lloc a la celebració a la Rambla de Canaletes, quan el Barça es va proclamar campió de Lliga, el 15 de maig de 2005. Contra la sentència només hi ha la possibilitat d'un recurs extraordinari.

La sentència del jutjat penal 14 de Barcelona de 31 de març del 2008 rebaixa la condemna inicial de 6 de juliol de 2007, després de ser acceptada en part l'apel·lació. Inicialment, s'havia condemnat a Arnau Montilla a una condemna de 482,73 euros de multa i el pagament de les despeses. Es va rebutjar l'atenuant d'"intoxicació etílica" que havia esgrimit la defensa. Ara, el jutge qualifica els fets com "falta consumada", i no un "delicte de danys".

Es considera provat que Arnau Montilla va propinar "una puntada de peu a l'estructura d'una cabina telefònica, el que va ocasionar la fractura del vidre" i "va menyscabar el seu vidre, colpejant al seu torn l'auricular". Malgrat això, no creu provat que trenqués el vidre de la segona cabina, i per això rebaixa la condemna.

El jutge de la sentència original descriu el comportament d'Arnau Montilla com una "pura tendència a destruir o menyscabar un patrimoni aliè". Montilla va reconèixer que va trencar el vidre i l'auricular d'una cabina, i que va donar una puntada a una altra cabina, però no va trencar el vidre. El 15 de maig de 2005, milers d'afeccionats van prendre les Rambles després de proclamar-se el Barça campió de Lliga.

http://www.e-noticies.com/actualitat/condemnat-el-fill-de-montilla-per-destrossar-cabines-37575.html