dimecres, 30 d’abril de 2008

Llibertat Franki!

Detenen l'egarenc Franki, condemnat per haver ultratjat la bandera espanyola


La policia ha detingut el terrassenc Francesc Argemí, Franki, condemnat el 2005 a dos anys i set mesos de presó per haver ultratjat la bandera espanyola i haver atemptat contra l'autoritat el 2002 (vegeu-ne un reportatge de VilaWeb TV), segons que explica el col·lectiu Alerta Solidària. Fonts pròximes al detingut expliquen a VilaWeb que ja és a la galeria d'ingressos de la presó Model de Barcelona, on avui a les 18.00 hi ha convocada una concentració.


El Tribunal Suprem espanyol va denegar fa dues setmanes que s'admetés a tràmit el recurs interposat el 2005 per la seva advocadessa, Montserrat Salvadó, que va dir la setmana passada a VilaWeb que presentaria un recurs al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg.


L'advocadessa temia que el jutjat número 2 de Terrassa executés la sentència de seguida que rebés la notificació del Suprem espanyol. Si encara no s'havia fet efectiva, era perquè hi havia un recurs. Però des de la desestimació, la justícia espanyola tenia via lliure per a fer-lo entrar a la presó, encara que la defensa apel·li a Estrasburg.

Alerta Solidària diu que Argemí no havia rebut la notificació oficial d'ingrés a presó i critica que la justícia no ha seguit el procediment ordinari per a detenir-lo.

El col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa va fer dijous al vespre una concentració de suport a Francesc Argemí que va aplegar una vuitantena de persones que van voler fer arribar la protesta al ple municipal.

-----------------------------------------------------

Aquesta és la notícia de Vilaweb sobre el jove detingut el passat 28 d'abril. La veritat és que coses com aquesta sorprenen i més que es pugui empresonar durant 2 anys i 7 mesos... Fins ara ja se n'ha fet molt ressò: Alerta Solidària, Maulets, la Cajei, la CUP, Endavant OSAN, des de Tarragona al Youtube, al portal llibertat.cat, en diversos blocs com el d'en Xavi Sarrià o el d'en Cesk Freixas entre molts d'altres.

S'han convocat diverses concentracions, vegeu la d'Alerta Solidària: La cita clau, segueix sent el dissabte 10 de maig. Alerta Solidària fa una crida a tot el país per assistir a aquesta manifestació central, que sortirà a les sis de la tarda, de la plaça universitat de Barcelona.

Des d'aquí vull donar tot el meu suport cap en Franki!

Llibertat!