dilluns, 26 de maig del 2008

Concentració davant del PSC de Reus per exigir l'alliberament del Franki

Data: 27/05/2008

Avui s'ha realitzat la segona concentració a Reus per exigir l'alliberament de Francesc Argemí "Fanki", empresonat dos anys i set mesos per desobediència a l'autoritat i ultratge a un símbol espanyol, tot i que, la seva presència al lloc dels fets no ha estat provada. En aquesta ocasió, una cinquantena de persones s'han concentrat davant la seu del PSC de Reus, convocades per les organitzacions juvenils de l'Esquerra Independentista de la ciutat (Assemblea de Joves de Reus, Maulets Baix Camp i Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans). Durant la concentració s'ha llegit un manifest en que s'ha acusat el PSC de responsable de l'empresonament del jove egarenc i un cop més s'ha acusat l'aparell judicial espanyol de reprimir a les persones que lluiten per l'alliberament social i nacional dels pobles de l'Estat, posant com exemple, el Santi de Tarragona, els joves de les comarques gironines o l'esquerra abertzale.

L'acte ha començat a quarts de vuit del vespre davant la seu del PSC de Reus, ubicat a la cèntrica Plaça del Castell. A més, la concentració ha coincidit amb una reunió del partit en la qual hi han participar diferents regidors de l'Ajuntament, així com el propi alcalde, el qual ha quedat sorprès en guaitar pel balcó de la seu del partit.

La cinquantena de concentrats han cridat consignes en favor de l'alliberament del jove egarenc, així com, han qüestionat la condició democràtica de l'Estat espanyol. Durant la concentració, un militant de l'Assemblea de Joves de Reus, ha llegit un manifest consensuat pels tres col·lectius convocants en que es feia referència la crema de senyeres l'any passat a Reus, en que cap de les persones que van realitzar l'acció en van resultar multades. Amb aquest argument, el text del manifest denunciava la justícia espanyola com a òrgan repressiu dels moviments socials recordant altres processos judicials com els del Jaume Roure i l'Enric Stern, o el cas del Santi de Tarragona.

La concentració d'avui és el primer acte que organitzen conjuntament les organitzacions juvenils de l'Esquerra Independentista de Reus, les quals estan reunint-se periòdicament per endegar accions de sensibilització i denúncia com la realitzada avui al vespre.


Font de la notícia: Pobleviu

Doncs res, aquesta tarda ha estat un xic animada, tot i la poca preparació que hem tingut, encara ha anat prou bé la concentració. Esperem fer més actes més moltitudinaris en els propers dies. Ara, amb tots els exàmens de la universitat i la selectivitat, no és massa bona data per a fer actes així.

3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

per la llibertat del Franki ara mateix !!!!

bona feina, salut !!!

Anònim ha dit...

Uy! quanta gent! 50 persones en una ciutat de més de 100.000 habitants!

ah! això de posar gent a la presó...ho fa el PSC o CiU o PP, o ERC? creia que ho feien els jutges...

Anònim ha dit...

Però qui és el Franki? No ho entenc, no serà el Franco. Uy quina por, tanta màscara, llibertat d'expressió?, no estic al dia.